Гозбата на България - Награди 2023

Скъпи приятели,

След изминати хиляди километри по пътищата на красивата ни родина и приготвени над 150 рецепти през СЕЗОН 2 на кулинарното предаване ‘’Гозбата на България’’, дойде най-сетне моментът да обявим Първите кулинарни награди ‘’Гозбата на България’’!

На 26 ноември 2023 г. от 14 ч. пред НДК в София,  очакваме нашите домакини в изминалите 47 епизода, както и всички фенове на предаването, за да отпразнуваме постигнатото и да наградим най-добрите в 6 категории, както и да разберем кой от нашите домакини ще си тръгне с наградата на зрителите и кой с голямата награда ‘’Гозба на България за 2023 г.’’

Наградите ще преминат под мотото „Вкусната българска традиция през очите на младите“.

По време на наградите ще протече и  благотворителен търг с предмети и картините на победителите в конкурса за детска рисунка „Гозбата на България“.

Спечелените средства ще бъдат предоставени за обучение по готварство на младеж в неравностойно положение от град Смолян.

КАТЕГОРИИ:

’Имало едно време’’– награда за най-добра автентична / традиционна гозба

„Замесено с любов“ – награда за най-добро тестено изделие

„Опасен чар“ – награда за най-атрактивен домакин

„Сладко изкушение“ – награда за най-добър десерт

„Красотата ще спаси света“ – награда за най-красива презентация на ястието

„Неочаквано добра комбинация“ – награда за най-добра нестандартна комбинация на продукти/нестандартна интерпретация на рецепта.

Награда на зрителите – избрана чрез допитване онлайн от 11 те Гозби на месеца.

Голямата награда  „Гозбата на България“ – награда за цялостно представяне в епизод на предаването, определена от жури с председател  Ути Бъчваров.

Победителите в 6-те категории  са избрани от екипа на предаването.

Всички наградени получават статуетка, дело на художника Стефан Петров и  диплом.

Голямата награда ‘’Гозбата на България 2023 г.’’  е с парична стойност от 1000 лв., осигурени от нашите партньори Хранкооп.

КАУЗА

Първите кулинарни награди ‘’Гозбата на България’’ споделят каузата на партньорите ни от Хранкооп  за производство и консумация на чиста храна! Кауза на предаването е да бъдем екосъобразни и устойчиви в потреблението си. Продуктите, които използваме са от максимално натурален произход и от местни производители.

ЦЕРЕМОНИЯТА

Церемонията по награждаването ще бъде на 26 ноември от 14 ч. на откритата сцена пред НДК в София,  в рамките на Фермерския фестивал на Хранкооп и съвместно със Sofia Christmas Fest.

Специални гости на събитието са баба Дешка и Палавите баби от село Горно Драглище, община Разлог. Баба Дешка и Шеф Снежи Орлова ще имат готварско предизвикателство коя ще сготви на сцената  пред публиката по-добрия пататник, като жури ще бъдат трима произволно избрани зрители на събитието.

Водещи на церемонията са градските младежи от предаването:

Евгени Коцев – Мистър Нация, модел, актьор и футболен коментатор на испанското първенство по Max sport, социоложата Мила Виденова и най-добрият готвач сред автомонтьорите Милен Николчев, както и авторът и режисьор на предаването Румяна Благоева.

Събитието ще бъде заснето и излъчено през декември по телевизия Евроком.

СПОНСОРИ

Първите кулинарни награди се осъществяват с подкрепата на:

в партньорство със

Sofia Christmas Fest 2023

gnezdo