Скъпи приятели,
След изминати хиляди километри по пътищата на красивата ни родина и приготвени над 150 рецепти през СЕЗОН 2 на кулинарното предаване ‘’Гозбата на България’’, дойде най-сетне моментът да обявим Първите кулинарни награди ‘’Гозбата на България’’!
На 26 ноември 2023 г. от 14 ч. пред НДК в София, очакваме нашите домакини в изминалите 47 епизода, както и всички фенове на предаването, за да отпразнуваме постигнатото и да наградим най-добрите в 6 категории, както и да разберем кой от нашите домакини ще си тръгне с наградата на зрителите и кой с голямата награда ‘’Гозба на България за 2023 г.’’
Наградите ще преминат под мотото „Вкусната българска традиция през очите на младите“.
По време на наградите ще протече и благотворителен търг с предмети и картините на победителите в конкурса за детска рисунка „Гозбата на България“.
Спечелените средства ще бъдат предоставени за обучение по готварство на младеж в неравностойно положение от град Смолян.
КАТЕГОРИИ:
’Имало едно време’’– награда за най-добра автентична / традиционна гозба
„Замесено с любов“ – награда за най-добро тестено изделие
„Опасен чар“ – награда за най-атрактивен домакин
„Сладко изкушение“ – награда за най-добър десерт
„Красотата ще спаси света“ – награда за най-красива презентация на ястието
„Неочаквано добра комбинация“ – награда за най-добра нестандартна комбинация на продукти/нестандартна интерпретация на рецепта.
Награда на зрителите – избрана чрез допитване онлайн от 11 те Гозби на месеца.
Голямата награда „Гозбата на България“ – награда за цялостно представяне в епизод на предаването, определена от жури с председател Ути Бъчваров.
Победителите в 6-те категории са избрани от екипа на предаването.
Всички наградени получават статуетка, дело на художника Стефан Петров и диплом.
Голямата награда ‘’Гозбата на България 2023 г.’’ е с парична стойност от 1000 лв., осигурени от нашите партньори Хранкооп.
КАУЗА
Първите кулинарни награди ‘’Гозбата на България’’ споделят каузата на партньорите ни от Хранкооп за производство и консумация на чиста храна! Кауза на предаването е да бъдем екосъобразни и устойчиви в потреблението си. Продуктите, които използваме са от максимално натурален произход и от местни производители.
ЦЕРЕМОНИЯТА
Церемонията по награждаването ще бъде на 26 ноември от 14 ч. на откритата сцена пред НДК в София, в рамките на Фермерския фестивал на Хранкооп и съвместно със Sofia Christmas Fest.
Специални гости на събитието са баба Дешка и Палавите баби от село Горно Драглище, община Разлог. Баба Дешка и Шеф Снежи Орлова ще имат готварско предизвикателство коя ще сготви на сцената пред публиката по-добрия пататник, като жури ще бъдат трима произволно избрани зрители на събитието.
Водещи на церемонията са градските младежи от предаването:
Евгени Коцев – Мистър Нация, модел, актьор и футболен коментатор на испанското първенство по Max sport, социоложата Мила Виденова и най-добрият готвач сред автомонтьорите Милен Николчев, както и авторът и режисьор на предаването Румяна Благоева.
Събитието ще бъде заснето и излъчено през декември по телевизия Евроком.
СПОНСОРИ
Първите кулинарни награди се осъществяват с подкрепата на:
в партньорство със