Първи впечатления от Гара Бов и как да си уловим пъстървата

В премиерния епизод на новото кулинарно риалити “Гозбата на България” сме на гости на семейство Коцеви в Гара Бов. Живописното село, разположено в една от най-красивите части на Искърското дефиле, е важен транспортен център за местните жители.

Пъстърва плакия от село Гара Бов

Рецептата, която днес ще готвят домакини и водещи е стара фамилна гозба – Пъстърва плакия. В двора на къщара от много години има шадраванче, в което се отглеждат пъстърви. В момента в него има около 600 рибки.

Пъстървата разплака Лиана и Патрисия от отбора на водещите

След като Патрисия, Лиана и Милен собственоръчно си уловиха рибките те се заловиха с приготовление на рецептата на домакините семейство Коцеви.

И победителите в село Гара Бов са….

Успяха ли и кой победи в този първи кулинарен двубой между домакини и водещи вижте сами!

Какво се случва, когато те посрешнат със спътник в Кърпачево?

В епизод 2 на ‘’Гозбата на България’’ сме в село Кърпачево, община Летница на Деветашкото плато. Домакини са приветливите млади хора от една от къщите за гости Онгъл, първата в селото.

Пълнена тиква със свинско и зеле от село Кърпачево

Сложната фамилна рецепта на Димана и Орхан за Пълнена тиква със свинско и зеле бе бойното кулинарно кръщение на Патрисия и Евгени. Отбор 1 доста се потруди докато си открие продуктите, срещна се с интересни хора и научи любопитни неща за самото място.

Патрисия и Евгени се борят стабилно с тиквата

В Кърпачево на Патрисия и Евгени им се падна да готвят Пълнена тиква със свинско и зеле. А какво се случи по нататък? Всички епизоди можете да гледате тук.

Какво реши журито за тиквата със свинско и зеле

Патрисия и Евгени доста се потрудиха докато си открият продуктите и още повече докато сготвят гозбата. Но какво реши неофициалното местно жури за изхода на първия кулинарен двубой вижте в епизода.