Дора и Митра готвят три Казанлъшки гозби с Мила и Милен

В Казанлък Мила и Милен готвят с доамкините си Дора и Митра казанлъшка пенерлия, джуркан лапад и кисело мляко с листенца от роза.

Кои са Мераклиите от село Белица?

Водещите Милен и Поли ще се изправят срещу Мераклиите Влади, Кремена и леля Донка.

С Оги и Шеф Васил Спасов готвим бански гозби

В Банско домакините Оги Иванов и Шеф Васил Спасов доста затрудниха Патрисия и Евгени при приготвянето на двете гозби – баркада и гювеч с еленско.
Поли и Милен са в село Пресяка, община Ловеч, за да се опитат да повторят гозбите на домакините Георги и Яница – лучник и дърпана баница със сирене и мас.

При баба Дешка и ”Палавите баби” Лена, Райна и Яна в село Горно Драглище, водещите Патрисия и Евгени готвиха Целуварчи, Комби с праз и домати и Данчините баници. Много вкусно и весело!

Лютата Ферма в село Страшимирово

В село Страшимирово, община Белослав, Патрисия и Евгени готвят три гозби при домакините си сем. Родинови. И в трите има много люти чушки…

Домакините сем. Тинкови посрещат Патрисия и Евгени в къщата си за гости в квартал Вароша в град Ловеч. Към тях се присъедини известната кулинарна блогърка Илиана Николова, която предложи три гозби за Бъдни вечер.

Село Кутела в Сърцето на Родопите

В село Кутела, община Смолян, ни покани председателката на читалището Снежка Кафалиева, за да сготвим отгледаната от Гинка Жекова тиква-гигант. Патрисия и Евгени се изправиха срещу майсторките в кухнята Снежи и Диди.

Пъстървата разплака Лиана и Патрисия

След като Патрисия, Лиана и Милен собственоръчно си уловиха рибките те се заловиха с приготовление на рецептата на домакините семейство Коцеви.

И победителите в село Гара Бов са….

Успяха ли и кой победи в този първи кулинарен двубой между домакини и водещи вижте сами!

Спътник в Кърпачево?!…

В епизод 2 на ‘’Гозбата на България’’ сме в село Кърпачево, община Летница на Деветашкото плато. Домакини са приветливите млади хора от една от къщите за гости Онгъл, първата в селото.

Пълнена тиква със свинско и зеле от село Кърпачево

Сложната фамилна рецепта на Димана и Орхан за Пълнена тиква със свинско и зеле бе бойното кулинарно кръщение на Патрисия и Евгени. Отбор 1 доста се потруди докато си открие продуктите, срещна се с интересни хора и научи любопитни неща за самото място.

Патрисия и Евгени се борят стабилно с тиквата

В Кърпачево на Патрисия и Евгени им се падна да готвят Пълнена тиква със свинско и зеле. А какво се случи по нататък? Всички епизоди можете да гледате тук.

Какво реши журито за тиквата със свинско и зеле

Патрисия и Евгени доста се потрудиха докато си открият продуктите и още повече докато сготвят гозбата. Но какво реши неофициалното местно жури за изхода на първия кулинарен двубой вижте в епизода.