Представиха винена карта на Западна и Централна Дунавска равнина

Представиха винена карта на Западна и Централна Дунавска равнина

17 производители на вино от региона се обединиха, за да създадат винена карта на Западна и Централна Дунавска равнина.

С изискан коктейл и в присъствието на официални гости от Министерство на туризма, журналисти и съмишленици, в клуб ”Culture Beat” в София, бе представена новата винена карта  от този регион с авторски илюстрации на Росен Йорданов.

Нашите приятели, семейство Маринови от  Шато Бургозоне, са едни от организаторите на това важно начинание, в което освен винарни са отбелязани и 20 местни природни и исторически забележителности.

”Вложихме много труд и желание, защото вярваме, че избите и забележителностите от тази част на България заслужават достойно място в туристическия профил на страната.”

Светла Маринова от Шато Бургозоне

Гостите имаха възможност да се запознаят лично с представители от всяка изба и да опитат от вината им. С ръка на сърце си признаваме, че сред толкова качествени вина ни беше трудно да посочим предпочитан сорт и марка. Приятната изненада за всички беше единомислието и атмосферата на събитието,в което всичките 17 участника заявиха волята си да се развиват заедно.

Запомнете техните имена:

Агрофитнес, Винарска изба „Ахинора“, Бонония Естейт, Винарска изба „Боровица“, Шато Бургозоне, Вила Гривица, Врачанска теменуга, Винарска изба „Горун“, Винарска изба „Дос Аламос“, Домен Сент Жорж, Винарна „Лиляче“, Изба „Магура 1967“ , Винен проект „Понте дио“, Винарна „Свищов“, Винарна „Типченица“, Винарна „Хараламбиеви“, Винарска изба „ШаТони“.

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookTikTokInstagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: