Баба Дешка представи гозбите на община Разлог

Баба Дешка беше приятната изненада по време на представянето на община Разлог в първия ден на ВАКАНЦИЯ § СПА ЕКСПО 2024.

Заедно с  Христина Манова, директор на Историческия музей в гр. Разлог, баба Дешка цветисто и с типичното си чувство за хумор, представи традиционните гозби, които бе донесла. Публиката на изложението опита от вкусните ѝ произведения, чиито имена ”превеждаше” Шеф Ради Стамболов.

Разложките тестени вкусотии бяха Ненкашна мамина погача (някогашна мамина погача), Сладка баница с ориз и орехи, Бурек и Буава баница (бухнала баница), която има тънкости при печенето и въпреки, че става бухнала, не се използват мая или сода за хляб.

ВАКАНЦИЯ § СПА ЕКСПО 2024 беше открита точно в 13 ч. на 13 март от Министъра на туризма Зарица Динкова, която въпреки трудностите, е оптимист за развитието на туризма в България. “Реализираните туристически нощувки у нас за изминала 2023 г. са с 12% повече спрямо 2022 г. Може да се поздравим и със 70% увеличение на ранните записвания от Великобритания за предстоящия летен сезон. Ръст от 20% отбелязваме и сред интереса на немските туристи за лято 2024 г. Значителен скок бележат и посещенията от Испания и Италия“, каза още министър Зарица Динкова.

Нейният колега от Магадаскар Джоел Рандриамандранто покани българските туристи и потенциални инвеститори да посетят красивия остров с уникална флора и фауна.

Атракция за посетителите на ВАКАНЦИЯ $ СПА ЕКСПО 2024 бяха кукерската група от село Бъта и духовия оркестър от Велико Търново, които гръмко озвучаваха зала 3.

Кукерите от с.Бъта

Туристическото изложение ще продължи до 15 март, а изложението за мебели – до 16 март.

Във “Ваканция и спа експо” участват над 200 фирми от Европа, Азия и Африка. В юбилейното 40-о издание се представят изложители от България, Мадагаскар, Великобритания, Турция, Китай, Гърция, Сърбия, Индия, Монголия, Мавриций, Малдиви, Дубай, Финландия. Форумът се провежда с подкрепата на Министерството на туризма.

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookTikTokInstagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: