Кулинарни изкушения на Ваканция § СПА ЕКСПО 2024

Юбилейното 40-то издание на туристическото изложение ВАКАНЦИЯ & СПА  ще се проведе от 13 до15 март 2024 година в София. Всеки ден на специална сцена в зала 3 ще има кулинарно шоу.

На Ваканция & СПА Експо ще се представят компании от Европа, Азия и Африка. Директните изложители надхвърлят 200, а специално внимание  ще бъде отделено на Мадагаскар.Известна е вече съпътстващата програма, в която хотелиери, туроператори, туристически организации и други ще представят своите възможности и новости за туризъм.

В Интер Експо Център едновременно стартират изложенията ВАКАНЦИЯ&СПА Експо и ЕКСПОМЕБЕЛ. Очаква се те да бъдат открити от министъра на туризма Зарица Динкова на 13 март, в 13.00 часа. В церемонията участва и министърът на туризма на Мадагаскар, Джоел Рандриамандранто.

Над 320 директни изложители

Изложения ВАКАНЦИЯ&СПА Експо и ЕКСПОМЕБЕЛ превръщат София в пресечна точка на Балканите и Източна Европа за туризма и мебелния бранш. ВАКАНЦИЯ&СПА Експо ще се проведе от 13 до 15 март, а ЕКСПОМЕБЕЛ ще продължи с ден повече – до 16 март. Билетите за посещение са налични онлайн и на касите на Интер Експо Център през всички дни на изложенията. „Със закупуването на билет за едно от изложенията, присъстващите могат да посетят и двете“, уточняват организаторите.

Над 320 са изложителите в двата формата. На хилядите посетители от България и чужбина те ще предложат най-новото от портфолиото си, продукти, услуги, софтуер, ценно ноу-хау и възможност за развитие на бизнеса на национално и международно равнище.

Фирми от три континента се включват във ВАКАНЦИЯ&СПА Експо. „От 13 до 15 март залите ще изпълнят над 200 фирми от Европа, Азия и Африка“, коментира организаторът – Интер Експо Център. В

Многообразни са съпътстващите формати. Акценти са чартърните програми, Средиземноморските почивки, оптимизацията при директните резервации, новите инструменти за хотелска дистрибуция, увеличаване на резервациите, бъдещето на събитийния мениджмънт, възможностите за туризъм в различните български общини, характерните български ястия, вина от различни региони и др.

Кулинарна сцена на изложението

Специално внимание е отделено на храната, защото гастро туризмът става все по-популярен. През трите дни на изложението ще има готвене на живо и презентации на рецепти от български, сръбски и гръцки общини. На 13 март от 10,30 .началото ще даде Ути Бъчваров, който ще приготви софийска закуска по негов оригинален начин. След него Мартин Трухчев от Елена ще направи кавърма с джолан от еленски бут, праз и манатарки. Кулинарното шоу ще продължат в този и следващите дни представители на Банско, Царево, община Видин,община Батак, община Бургас и община Суфли от Гърция. С интерес ще очакваме и гостите от сръбската Бела паланка, които ще разкажат за своят Фестивал на баницата.

По време на изложението ще има различни дегустации и специални събития.

 Наличието на компании от различни точки на света създава условия за развитие на бизнеса национално, регионално и глобално ниво. В Интер Експо Център присъстващите ще срещат представители на различните сегменти в туризма – национални и регионални бордове, браншови организации, туроператори, агенции, експерти, собственици, мениджъри на хотели, SPA и уелнес центрове, бизнеси в голф, винения, кулинарния и младежкия туризъм, производители и доставчици на хотелско, спа и фитнес.

Екипът на Интер Експо Център, като доказан организатор на над 20 търговски изложения и стотици съпътстващи събития всяка година, с близо 60-годишна история, заявява готовността си да продължи развитието на ВАКАНЦИЯ & СПА, влагайки цялата си енергия и експертиза за неговото надграждане. Последното издание събра заедно над 260 участници от 16 държави; организирани бяха 32 съпътстващи събития. Бизнес изложението привлече вниманието на над 10 000 посетители от страната и чужбина.

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookTikTokInstagram и в канала ни в YouTube.

 

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: