Мартенички с кауза от ”Светът на Мария”

В ”Светът на Мария” наистина се случват чудеса

Фондация ”Светът на Мария” е уютното и спокойно място за хора с интелектуални затруднения, в което заедно със сътрудници и доброволци наистина се случват чудеса. Мартеничките, символ на идващата пролет, радват на 1-ви март малки и големи. Особено тези, изработени ръчно, с много любов и внимание към всеки детайл от хора, за които тази дейност дава ново усещане за самоуважение и увереност, че са нужни.

Тук се творят продукти с мисия

Отделните изделия подпомагат усвояването на различни умения и двигателни способности, които допринасят за развитието, трудовата реализация и интеграцията на хората във фондацията.

Печалбата от магазина отива в тяхна подкрепа, а прототипът на всеки модел е изготвен от професионални художници и дизайнери, защото не просто трудът, а и естетиката е съществена за социализацията и вписването в обществото на хората с интелектуални затруднения.

В ”Светът на Мария” изборът е красив и носи радост не само за окото, но и за сърцето

От класическите комплекти и ”Пъстрите Пижо и Пенда”, през метличката на Баба Марта, мартенички с изображения на шевици, усмивки или пролетни цветя до популярните комплекти с цветни мъниста и уникалната мартеница ”Прегръдка”.

Повече за фондацията и всички предлагани изделия от ”Светът на Мария” може да видите тук

Източник и снимки: mariasworld.org

 

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookTikTokInstagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: