Голям интерес предизвика рецептата за гологлавка – една от гозбите, представени от нашите домакини от село Стакевци, община Белоградчик. Това е вид тутманик, който бърз и лесен за правене и в същото време много вкусен.
Необходими продукти:
- 4 бр. яйца
- 1 кофичка кисело мляко (500 гр)
- 1 ч.ч. чаша брашно (250 гр)
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 100 -150 гр. олио
- 100-150 гр. сирене
Начин на приготвяне:
Разбиваме в купа яйцата.
Прибавяме киселото мляко с лъжичката сода в него, олиото и брашното до получаване на гъста течна каша.
Накрая натрошаваме сиренето и изливаме сместа в намазнена предварително тавичка.
Печем за 25-30 мин на 180 градуса в предварително загрята фурна и нашата гологлавка е готова.
Да ви е сладко!
Гледай с усмивка и готви с удоволствие! С ‘’Гозбата на България’’!
Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: Facebook, Instagram и в канала ни в YouTube.