Голям интерес предизвика рецептата за гологлавка- една от гозбите, представени от нашите домакини от село Стакевци, община Белоградчик. Това е вид тутманик, който бърз и лесен за правене и в същото време много вкусен.
Необходими продукти
4 бр. яйца
1 кофичка кисело мляко (500 гр)
1 ч.ч. чаша брашно (250 гр)
1 ч.л. сода бикарбонат
100 -150 гр. олио
100-150 гр. сирене
Начин на приготвяне
Разбиваме в купа яйцата, прибавяме киселото мляко с лъжичката сода в него, олиото и брашното до получаване на гъста течна каша. Накрая натрошаваме сиренето и изливаме сместта в намазнена предварително тавичка. Печем за 25-30 мин на 180 градуса в предварително загрята фурна.
Да ви е сладко!