Рецепта за гологлавка от Стакевци

Рецепта за гологлавка от Стакевци

Голям интерес предизвика рецептата за гологлавка – една от гозбите, представени от нашите домакини от село Стакевци, община Белоградчик. Това е вид тутманик, който бърз и лесен за правене и в същото време много вкусен. 

Необходими продукти:

  • 4 бр. яйца
  • 1 кофичка кисело мляко (500 гр)
  • 1 ч.ч. чаша брашно (250 гр)
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 100 -150 гр. олио
  • 100-150 гр. сирене

Начин на приготвяне:

Разбиваме в купа яйцата.

Прибавяме киселото мляко с лъжичката сода в него, олиото и брашното до получаване на гъста течна каша.

Накрая натрошаваме сиренето и изливаме сместа в намазнена предварително тавичка.

Печем за 25-30 мин на 180 градуса в предварително загрята фурна и нашата гологлавка е готова.

Да ви е сладко!

 

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: Facebook, Instagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: