Рецепта за гологлавка от Стакевци

Голям интерес предизвика рецептата за гологлавка- една от гозбите, представени от нашите домакини от село Стакевци, община Белоградчик. Това е вид тутманик, който бърз и лесен за правене и в същото време много вкусен. 

Необходими продукти

4 бр. яйца

1 кофичка кисело мляко (500 гр)

1 ч.ч. чаша брашно (250 гр)

1 ч.л. сода бикарбонат

100 -150 гр. олио

100-150 гр. сирене

Начин на приготвяне

Разбиваме в купа яйцата, прибавяме киселото мляко с лъжичката сода в него, олиото и брашното до получаване на гъста течна каша. Накрая натрошаваме сиренето и изливаме сместта в намазнена предварително тавичка. Печем за 25-30 мин на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Да ви е сладко!

 

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: