Слънцето в Могилица помръкна. Прощаваме се с Цветан Инджов!

На 19 август сутринта, при нещастен случай  в дома си почина Цветан Инджов, нашият млад усмихнат домакин от смолянското село Могилица. Вестта ни завари напълно неподготвени и все още не можем да повярваме!

Трудно ни е да приемем, че само преди два месеца той ни показваше как се лови пъстърва с ръце в рибарника си, гордо ни разказваше за историята на селото, за природните му красоти и ни впечатли с кулинарните си умения!

Цветан обичаше безкрайно родното си място, сърцето му принадлежеше на Родопите и беше твърдо решен да отделя време, умения и ресурси, за да популяризира Могилица. Сайтът mogilitsa.com е реалност най-вече благодарение на него. Съвсем наскоро Цветан написа на своя Фейсбук :”Надявам се да имам достатъчно време, за да го поддържам и развивам, заедно с още 100 идеи свързани с неговото развитие”. Бог обаче имаше други планове за него. Само на 26 години Цвети остави незаличима следа в сърцата на всички, които го познаваха. Интелигентен, с чувство за хумор, целенасочено следващ мечтите си и покоряващ с доброто си сърце. Пъстървите, уловени при него ще си останат най-вкусните, които сме опитвали!

За нас беше чест да прекараме един ден от живота си с Цветан Инджов! И се убедихме с очите си, че има  родолюбиви млади хора, които милеят за България. Без да очакват нещо в замяна.  Миналата година пак с негово активно участие е подменено с ново знамето при Панорамна площадка над селото, която посетихме и ние. 

Съкрушеният му баща Росен Инджов написа прекрасни думи за  своето момче:”Ти беше моята опора, моята гордост, моя идеал, моя супер мен. Имаше мечти, сбъдваше ги и мечтаеше още. С твоята доброта и озтивчивост докосна много хора, които ще те помнят с твоите думи и дела.

СВЕТЪЛ ДА Е НЕБЕСНИЯ ТИ ПЪТ СИНЕ!

От името на водещите Мила и Милен и  екипът на предаването ”Гозбата на България”, поднасяме искрени съболезнования на семейството и близките на Цветан!

Погребението ще бъде на 21.08.2023г. от 11.00ч. Поклонението ще е от 10.00ч. пред домът на сем. Инджови в с. Могилица.

Сбогом слънчево момче! Могилица никога няма да е същата без теб!

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: