Хаванче е български бранд, който предлага нишови разновидности на сол и подправки
Собствената им производствена база е в гр. Велико Търново и благодарение на Хаванче, първата българска, естествено опушена морска сол е вече факт. Горди са, че всичките им продукти, готови и в разработка, са 100% натурални, без добавки и подобрители, приготвени по времеемка, автентична технология. При процеса на опушване използват внимателно подбран бленд от няколко вида дървесина. В него се крие и тайната на винаги постоянните, характерни за продуктите на Хаванче цвят и мирис. Повече вижте тук:
100% Натурални
Продуктите на Хаванче не съдържат, ГМО, изкуствени овкусители и оцветители и са подходящи включително и за вегетариански ястия.Обработката се извършва от опитни майстори, като в процеса на опушване, солта придобива характерен червеникав цвят, интензивен аромат на дим и опушен вкус, който напомня на прясно пушена храна. Пушената сол придава на всяко ястие допълнителен вкус с аромат на дим. Използвайте за овкусяване на вегетариански салати, яхнии, сосове, в паста и спагети, както и за риба и бели меса. Може да овкусите тестени продукти, пайове и пица, за да придадете на храните характерен пушен аромат.