Пушените български подправки на Хаванче

Пушените български подправки на Хаванче

Хаванче е български бранд, който предлага нишови разновидности на сол и подправки

Собствената им производствена база е в гр. Велико Търново и благодарение на Хаванче, първата българска, естествено опушена морска сол е вече факт. Горди са, че  всичките им продукти, готови и в разработка, са 100% натурални, без добавки и подобрители, приготвени по времеемка, автентична технология. При процеса на опушване използват внимателно подбран бленд от няколко вида дървесина. В него се крие и тайната на винаги постоянните, характерни за продуктите на Хаванче цвят и мирис. Повече вижте тук:

100% Натурални

Продуктите на Хаванче не съдържат, ГМО, изкуствени овкусители и оцветители и са подходящи включително и за вегетариански ястия.Обработката се извършва от опитни майстори, като в процеса на опушване, солта придобива характерен червеникав цвят, интензивен аромат на дим и опушен вкус, който напомня на прясно пушена храна. Пушената сол придава на всяко ястие допълнителен вкус с аромат на дим. Използвайте за овкусяване на вегетариански салати, яхнии, сосове, в паста и спагети, както и за риба и бели меса. Може да овкусите тестени продукти, пайове и пица, за да придадете на храните характерен пушен аромат.

100 % български продукт

100% българска сол, добита от контролиран природен резерват Атанасовско езеро без добавки, химически оцветители и аромати.

Солта се пуши чрез изгарянето на дървесината и се различава по цвят и аромат, в зависимост от вида на дървесината, използвана в процеса. Дървесината може да бъде например орех, ела, бук или други. Всеки вид дърво всъщност придава своя особен аромат. В резултат на опушването, солните кристали са наситени с естествения аромат на дим и дърво.
С широко приложение, като финален щрих в салати и гарнитури, върху месо и риба, зеленчуци, при приготвянето на домашни ястия. Придава на храната балансирана соленост, с приятен аромат на пушек. Подходяща е както за вегани, така и по време на пост.

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookTikTokInstagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: