В село Брестово Мила и Милен повториха трите рецепти на своите домакини Лора, Халил и Ани: дърпана баница, каша с кисело зеле и сладкиш с ябълки.
Ето и рецептата на Лора за кашата с кисело зеле:
Необходими продукти
- 1 глава лук
- повечко олио
- 1/8 зелка ( кисело зеле )
- 1-2 лъжици брашно
- червен пипер на вкус
- вода и/или зелев сок на вкус
Начин на приготвяне
1. Нарязваме зелето на ситно
2. Прехвърляме зелето в чинийка и подготвяме лукът
3. Нарязваме лукът на ситни кубчета
4. Слагаме обилно олио в тигана и загряваме
5. Слагаме лукът в тигана и леко го запържваме до омекване
6. Добавяме зелето
7. Прибавяме 2 лъжици брашно, след като зелето си пусне сока
8. Добавяме чаша вода и/или зелев сок
9. Накрая добавяме червен пипер на вкус
Гледай с усмивка и готви с удоволствие! С ‘’Гозбата на България’’!
Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: Facebook, TikTok, Instagram и в канала ни в YouTube.