Търсачи на силни усещания в село Могилица

Търсачи на силни усещания в село Могилица

Мила и Милен се оказаха в ролята на търсачи на силни усещания при гостуването им в родопско село Могилица, община Смолян.

Приказното село Могилица, сгушено сред внушителните планински очертания на Родопите ще остане в историята на ”Гозбата на България”. Тук нашият екип имаше най-адреналиновите си преживявания до момента. Ще запазим подробностите, за да се насладите на епизода ни тази събота, 17 юни.

Не можем да запазим в тайна обаче милото посрещане на Мила и Милен от домакините ни Елиза Кисьова и Шеф Цветан Инджов до прочутата скулптура на 123 литровата дървена лъжица в центъра на селото. Тя е изработена от съпруга на Елиза и кмет на селото Милко Кисьов и Славчо Керимов. Дължината ѝ е внушителните 5,74 метра! Изделието е изработено от цяло дърво и е поставено върху огромен корен. Цялата история на лъжицата ще разберете в предаването ни. Ще влезем и в Агушевите конаци, за да видим с очите си тово чудо на архитектурата, запазено до днес.

Дървената лъжица – символът на село Могилица

Ще видите и опитите на водещите да уловят с голи ръце пъстървите за днешната си рецепта

както и забавно – страховитото им планинско изживавяне с УАЗ-ка до Панорамната площадка ”Върхът” на 1351 м надморска височина над село Могилица и посещението на една от пещерите в околността ”Типицето”, начело с нашия водач Федя.

Кулинарният двубой между домакина ни Шеф Инджов и Мила и Милен беше не по-малко интересен

Те готвиха на открито булгур с манатарки и пъстърва със зеленуци на тикла.

Кой беше в местното жури и кого посочи то за краен победител, ще научите тази събота, 17 юни от 21ч., по телевизия Евроком. Повторение в неделя от 14ч. и сряда от 22ч.

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookTikTokInstagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: