Гозбата на България гостува на Израел

Гозбата на България гостува на Израел

“Гозбата на България” гостува на Израел” е първото предаване от новата ни поредица. В нея представяме богатите вкусове и традиции на света, пречупени през погледа на нашите млади кулинарни пътешественици.

Този път Патрисия и Евгени ще останат в София, за да повторят три типични за израелската кухня ястия. Тяхната домакиня беше г-жа Веред Елрон, културно аташе на Държавата Израел в България. Тя обича да кани гости и да готви израелски вкусотии за тях и това е нейният начин да покаже на хората страната си.

 

Първо двата отбора замесиха традиционния хляб Хала,

който се приготвя в петък за шабат. Обикновено замесването става от стопанката на дома, която спред еврейската традиция се счита за опората и душата на къщата. Именно поради това на нея се пада честта да приготви обредния хляб.

 

 

След това г-жа Елрон показа майсторски клас по приготвяне на Храйме с основа кус кус.

Ястието представлява пикантна риба по марокански и е много популярна в Израел.

 

Храйме

 

Патрисия, като вегетарианка, беше особено доволна от новата, много лесна и витаминозна рецепта, която научи от г-жа Елрон. Тя е салата със зеле, магданоз, кориандър и ядки, подправена със зехтин, сол и лимон.

 

 

Патрисия и Евгени имаха към своята домакиня кулинарно предизвикателство от българската кухня – да приготви шопска салата с предоставените продукти, без да знае точната рецепта. Г-жа Елрон се справи блестящо и нямаше нужда от напътствията на двамата водещи.

 

г-жа Елрон приготвя шопска салата

Как ще оцени международното жури опита на Патрисия и Евгени да повторят менюто на г-жа Елрон и при кого ще отиде победата, ще разберете, ако гледате  ”Гозбата на България гостува на Израел”, събота, 10 юни, от 21ч. по телевизия Евроком. Повторение неделя от 14 часа и сряда от 22ч.

 

 

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookTikTokInstagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: