Палачинки с вряла вода

Предлагаме ви една изпитана и вкусна рецепта за палачинки, любими на много от нас още от детството. Вече пораснали, вкъщи си имаме неписано правило да ги приготвяме всяка неделя с пълнежи от ароматно домашно сладко, мед с орехи, сирене и по-необичайното за някои хора сирене и сладко. Ето и рецептата:

Необходими продукти:

  • яйца 2 бр.
  • прясно мляко 200 мл
  • вряла вода 200 мл
  • брашно 300 гр
  • захар 1 ч.л.
  • сол 1/2 ч.л.
  • олио 2 с.л.
  • ванилия  1 прахче по желание
  • масло за тигана

Начин на приготвяне:

1.Разбиваме яйцата със захарта и солта, добавяме прясното мляко като постоянно бъркаме. После следва пресятото брашното, за да ни станат пухкави палачинките, олиото и накрая врялата вода. Проверете гъстотата на получената смес, ако ви се вижда твърде рядка добавете още брашно, ако е твърде гъста, то сложете малко прясно мляко.

2.Готовите палачинки с вряла вода

3.Загрейте котлона и поставете тигана да се затопли. После намажете дъното му с масло и изсипете от сместа с малък черпак като с бързо движение на тигана разнесете равномерно сместа. Така правим след всяка готова палачинка. Печем 40 сек или обръщаме, когато крайчетата на палачинката се надигнат.

4.От посоченото количество се получават средно 12 палачинки, които всеки хапва с любимата му плънка.

Приятен апетит!

палачинки с вряла вода

 

Автор и снимки: Румяна Благоева

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookTikTokInstagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: