”Гозбата на България” е първото българско кулинарно риалити

Патрисия и Евгени

Първото българско кулинарно риалити ”Гозбата на България” е авторска идея от 2018 г. на журналистката Румяна Благоева.

‘’Гозбата на България’’ е седмично семейно кулинарно шоу. Акцентът в предаването не са известни готвачи, а млади хора, аматьори в кухнята, и техните домакини от всички кътчета на България.

Две двойки кулинарни пътешественици обикалят България и повтарят приготвената от домакините регионална или фамилна рецепта, понякога осъвременена по вкуса  им. Жури от местни хора оценява по достойнство усилията им и посочва победителя. Ще се справят ли градските младежи снамирането на продуктите само от даденото място и с гозба, която за първи път ще готвят, без да знаят точните пропорции? Домакините се изправят срещу двамата водещи в своеобразен кулинарен двубой. Провокацията към зрителите е забавна, ненатрапчиво образователна и позитивна. Всеки месец  от зрителите ще се избира ”Гозба на месеца”, а  в края на сезона звездно жури от известни готвачи и зрителите избират ”Гозбата на България” от всички участвали рецепти. На  официална церемония ще се връчи статуетка и парична награда на победителя.

Въпреки обективните трудности, породени от пандемията през последните няколко години, екипът на предаването с много хъс и работа успя да заснеме и излъчи първият сезон на ”Гозбата на България” от ноември 2021 г. до май 2022 г. по телевизия ММ онлайн. Предаването се прие изключително добре от зрители и професионални готвачи и естественото му продължение не закъсня – от 10 септември 2022 г. ”Гозбата на България” ще стартира своят Сезон 2 в национален ефир, по телевизия Евроком. Премиерата на новият епизод ще е всяка събота от 21ч., с повторение в сряда от 22ч., веднага след популярното предаване ”Честно казано”,  с водещ Люба Кулезич.

Харесайте Фейсбук страницата на предаването, последвайте ни в Instagram TikTok и следете всичко най- интересно на сайта на ‘’Гозбата на България’’  www.gozbatanabulgaria.bg.

https://www.facebook.com/gozbatanabulgaria

https://www.instagram.com/gozbata.na.bulgaria

http://www.youtube.com/c/Gozbatanabulgaria

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

 

 

 

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: