06-ти срещу 07-ми юли – най-вълшебната нощ в годината!

06-ти срещу 07-ми юли - най-вълшебната нощ в годината!

06-ти срещу 07-ми юли според славяните е най-вълшебната нощ в годината

Известно е, че съществува стар и нов стил за отчитане на календара – съответно Юлиански и Григориански календар. Няма да влизаме в детайлите на промяната на дати и календар. Но известно е, че някои от славанските народи продължават да празнуват важните празници по т.н. стар стил.
Съобразно този стил, най-силните мистически и вълшебни дни са 6-ти и 7-ми Юли и особено нощта между тях. Тази нощ е най-мистичната в годината. През тази нощ са възможни чудеса !
На 6-ти Юли, по врати и прозорци се закачат пелин, магарешки бодил, коприва, жълт кантарион. Целта е да се прогонят нечистите сили, които се събуждат през тази нощ и могат да се появят наоколо.
Къпането във водоем на този ден, изчиства от болести и нечисти енергии. Слънчевата вода, заредена на слънце на 6-ти, се използва за баня след залез слънце. Може да разчитате, че ще ви предпази от всяко заболяване.

Билките, събрани по това време, запазват силата си през цялата година, но трябва да се късат само с тази цел или за да се направи венец. Не бива да се късат цветя в тези два дни, с цел да се украсява стая.
Добре е, да не оставате сами през нощта на 6-ти срещу 7-ми, а да се съберете с приятели и да празнувате. Изключително неблагоприятно е в тези дни да се изпитва тъга, мъка, защото тези чувства ще се увеличават и ще привличат тъмна енергия. Трябва да се празнува и да се изпитва веселие, радост, щастие.
Облечете най-празничните си дрехи и се радвайте. Ако на 6-ти си купите нова дреха, ще носите ново през цялата година. Ако си купите обувки, ще отидете с тях на красиво, щастливо пътуване.
На този ден се плетат венци и се пускат във водоем през нощта, като се наричат с желания. Жените трябва да отидат до огъня и да се пречистят. Някои мъже и жени го прескачат. В огъня може да се хвърлят пелин, шипка, коприва за разгонване на нечистите сили.

Лечението, което се започне в този ден, ще донесе здраве

Добре е на 6-ти и 7-ми юли да се отиде на планина или друго високо място. Може да си сложите за първи път нов талисман или амулет. Но задължително трябва да изпитвате радост от живота и да отстраните всяка негативна мисъл от ума. Ново запознанство на този ден, бързо ще премине в приятелство.

Не трябва да давате пари назаем, защото може да тръгнте към финансов провал

Старите хора, бременните и малките деца не трябва да се приближават до водоеми, вкл. кладенци, защото могат да бъдат отвлечени на дъното от русалки или други водни духове. Не бива да се предизвикват и участва в кавги, скандали, да се плаче. Не бива да се рискува в хазарт или по друг начин, защото ще последват загуби.

За контакти и въпроси:

Facebook: Danna Veda Yordana

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookTikTokInstagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: