Добре дошъл, Септември!

Добре дошъл, Септември!

Готови или не – време е да се настроим на друга вълна.

Сладката поговорка за буквата „р“ в името на месеца – ме връща в детството на крилете на падащ есенен лист. „Има ли „р“ в месеца – носи си връхна дреха.“– гласят думите на баща ми, в първия път, когато се срещнах с поверието. И ето на – след нажеженото лято – пред нас се изправя достолепен Септември, нарамил разковничето в едничка буква.

Добре дошъл Септември

Мека носталгия в прегръдката на есента

Така го разбирам Септември. Месец, натоварен с тежката задача да ни преведе в прехода между сезони. Протяга ръка да ни помогне да бързаме бавно. Да си припомним да бъдем отново в синхрон с природата. Това истински е време „да оберем плодовете“ на труда ни. Време да се насладим, да погледнем назад и да се порадваме на спомените… преди да дойде време за задачите, които чукат на вратата.

Началото на Септември не ни отнема веднага спомена за слънчевите лъчи, детската наивност на лятото, плисъците на вълните. Пази го, но със сериозен поглед ни дава да разберем, че вече ни е време да порастваме.

Да бързаме бавно

Налага ни се бързо да влезем в ритъма на задачите. (Ако сте успели да го изпуснете – значи почивката е била пълноценна! Браво!) 

Нека не се стресираме обаче. Месецът пристигна и още първите му дни са част от почивните събота и неделя. Изключително подходящо е през тях да намерите своя начин да се организирате. Ние Ви предлагаме следния метод:

1. Снабдете се с подходящите материали за тефтер за планиране. (тефтер, цветни химикали)

2.Направете старанието да го украсите, за да Ви носи положително настроение! (напр. изрежете си кръгчета, на които нарисувайте усмихнати личица)

3.Нека се усеща като Вас. Използвайте любими цветове, напишете си надъхващи слова и предвидете място за това, което Ви е необходимо да запишете.

4.Отделете по страница за всеки ден от месеца. Номерирайте, впишете задачи, ако знаете за такива… украсете.

Септември

Подгответе обстановката за творчество

1.Отделете си достатъчно време. Не е необходимо да Ви отнеме цял ден, но недейте и да претупвате. Насладете се.

2.Запалете си свещ по Ваш избор. Винаги спомага за внасянето на приятна атмосфера.

3.Нека бъде музика! Тук също ще се въздържим от препоръки, защото всеки релаксира и се вдъхновява от различни жанрове. Пуснете си музиката, на която душата Ви танцува!

4.Усмихнете се и си благодарете, че ще отделите време да подредите главата си и задачите си. Дори нещата да не протичат както сме ги планирали – това усилие ще ни бъде от полза по-лесно да се ориентираме и в нова ситуация.

Освен този метод, имаме още един скрит в ръкава

От 09 Септември ще можем да забравяме за момент ежедневието. Отново ще бъдем в компанията на слънчевите ни водещи и техните приключения в търсене на вкусната българска традиция. Сезон 3 Ви очаква!

 

Добре дошъл, Септември! Чакаме те с новото си начало да ни изпълниш с надежда. Подготвили сме очакванията и желанията си за всичко, което ще постигнем.

 

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookTikTokInstagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: