Българска крафт бира на Фермерския фестивал пред НДК

Българска крафт бира ще се лее тази събота и неделя, 23 и 24 септември, от 11 до 19 ч. в парка пред НДК, на поредното издание на “Фермерски фестивал София 2023“, организирано от Хранкооп.

Над 70 производители, кулинари, занаятчии и организации с кауза ще се включат в събитието. През двата фестивални дни посетителите ще могат да намерят богато разнообразие от сезонни плодове и зеленчуци, билки и подправки, хляб и печива с квас, месни и млечни продукти, мед и пчелни продукти, ядки и тахани, вино и оцет, чай и кафе, сокове и сиропи, сладки и солени печива, лютеници и разядки, комбуча и др., предложени лично от техните производители, съобщават организаторите.

Специалната тема на изданието е “Улица Хмел – Фермерски фестивал на българската крафт бира”. За първи път на едно място ще се представят 15 занаятчийски пивоварни. Асоциацията на домашните пивовари в България ще проведе демонстрация, в която всеки може да се включи в приготвянето на бира и да научи повече за съставките, процеса и значението на всеки детайл.

Посетителите ще имат и рядката възможност да побъбрят с пивоварите, много от които ще присъстват лично по време на събитието.

Двете вечери на фестивала ще бъдат освежени от Михаил Йосифов квартет и Деян Каменов – Дидо с неговата нова група Dee Stoned.
В духа на кулинарно-празничната традиция на фестивала ще бъде и представянето на готварската книга на Тоня Благоева – “Природата в чиния”. Тоня е автор на кулинарния блог Благини.

Източник: bgfermer.bg

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookTikTokInstagram и в канала ни в YouTube.

 

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: