Форумът DiVino Taste 2023 расте заедно с качеството на българското вино

Форумът DiVino Taste 2023 расте заедно с качеството на българското вино

DiVino Taste 2023 ще се проведе за 12-и път тази година – от 1 до 3 декември в зала 1 на Интер Експо Център София.

DiVino Taste 2023 е изложение на българските винопроизводители с дегустация на качествените български вина, което се провежда всяка година обикновено през ноември. Това е най-успешният формат за популяризиране в България и по света на качественото българско вино и винопроизводство. Защо?

Безкомпромисно равни условия за всички винени изложители

Изложението събира под един покрив най-добрите български вина – нови и от актуални реколти. Включват се значима част от българските винарски изби – както дебютанти, така и утвърдени традиционни изложители. При това самите собственици и винари застават най-често зад щанда, за да предложат и представят продуктите си и да разкажат историите на създаването им.

Така DiVino Taste е подходящо и интересно събитие както като професионална платформа за непосредствен контакт между българските производители и ресторантьори, търговци, дистрибутори, сомелиери, журналисти, така и като своеобразна актуална витрина на българското вино за всички ценители или винолюбители – начинаещи и напреднали. Едно място за срещи, запознанства и градивни дискусии между колеги, приятели, съмишленици – споделящи уважение и интерес към света на виното.

Заедно с качеството и разнообразието на българското вино расте и DiVino Taste

Тази година, в 12-ото издание, участващите винопроизводители са рекорден брой – повече от 90. А вината, които те ще предложат за дегустация, са над 600!

Акцентът в предстоящото издание е върху винените региони – една дискусионна тема, която вълнува винената общност. Защото за виното произходът е от огромно значение!

Освен че по традиция изложителите са разпределени в залата по региони, майсторските класове от паралелната програма също са основно свързани с темата.

Тук може да видите цялата съпътстваща програма на майсторските класове, семинари и презентации на DiVino Taste 2023.

Ценен традиционен партньор на DiVino Taste са CASAVINO – благодарение на техния магазин може да закупите вината, които сте си харесали и набелязали!
А сред морето от производители и вина ще може да се ориентирате чрез удобното мобилно приложение DiVino Taste, което ще заработи малко преди събитието.

И отново по традиция ще може да се насладите на прекрасното кафе DABOV, на вкусната храна от JOBO, както и на интересни продукти в деликатесната зона.

Спонсори на DiVino Taste 2023 са Mastercard и Acqua Panna & San Pellegrino, а партньори – Екопартнерс, JTI, bioMérieux, Samsung.

Опознайте българските винени региони на DiVino Taste 2023!

ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР СОФИЯ, зала 1

Работно време на изложението DiVino Taste 2023

1 декември, петък, от 14:00 до 16:00 – само за професионалисти и медии
от 16:00 до 21:00 – за всички посетители

2 декември, събота, от 11:00 до 20:00 – за всички посетители

3 декември, неделя, от 11:00 до 19:00 – за всички посетители

Изберете билети за изложението!

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookTikTokInstagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: