Готвим при Лора и Халил в Брестово

aneta, lora. mila,milen selo brestovo

Лора и Халил са домакини в новия епизод на ”Гозбата на България”

Лора и Халил от ловешкото село Брестово са домакини на Мила и Милен в новия епизод на ”Гозбата на България”.

Популярните You Tube влогъри, които всеки петък разказват за случващото се в живота им на село, посрещнаха нашите пишман готвачи. В двубоя се включи и Анета – пето поколение брестовчанка, която днес ще готви в един отбор с Лора. Да ги подкрепи беше дошъл и Лазар – най-малкият член на имението ХаЛо в село Брестово.

Лора и Халил ни посрещат в село Брестово
В село Брестово

Екипът ни се разположи удобно в уютния дом на младото семейство и двата отбора запретнаха ръкави, за да сготвят трите местни рецепти- дърпана баница, каша от зеле и сладкиш с ябълки.

Дърпана баница с масло ( по рецепта на Анета )

Дърпаната баница на Анета
Дърпаната баница на Анета

Зелева каша ( по рецепта на Лора )

 

Зелевата каша на Лора с домашно кисело зеле, приготвено по нейна рецепта.

Десертът на Мила и Милен хем изгоря, хем беше суров отвътре, затова няма да ви го показваме. Драмата остана скрита за местното жури Халил, Мая и Пламена, които се постараха да са максимално обективни.

А кой победи? Ще разберете в събота, 25 ноември от 21 ч. по телевизия Евроком. Повторенеи в неделя от 14 ч. и сряда от 23,30 ч.

 

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookTikTokInstagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: