Гостуваме на вълшебния Белоградчик

Гостуваме на Белоградчик

В поредния епизод на кулинарното риалити ”Гозбата на България” гостуваме на Белоградчик, който е наистина вълшебно място!

Чистото, кокетно градче край Белоградчишките скали, ни изненада приятно с добре поддържана инфраструктура, санирани жилища, красив център и гостоприемни домакини.

Определено е едно от местата в Северозападна България, които си заслужава да посети човек!

Освен с разходки до скалите и крепостта ”Калето”, градът привлича над 100 000 туристи годишно и с първокласния си Оперен фестивал, международна балонена фиеста и богат културен календар.

Балонена фиеста над Белоградчишките скали
Балонена фиеста над Белоградчишките скали

Ние обаче си имахме мечта да готвим на фона на Белоградчишките скали и ето, че благодарение на кмета на града Борис Николов, тя най-сетне се изпълни!

Той ни представи и нашите домакини Маги и Анатоли, както и Ива – местната асистентка на Евгени, поредната красавица, с която има късмета да бъде в един отбор.

Борис Николов посреща екипа на Гозбата на България
Евгени, Анатоли, Маги, Ива и Борис Николов

Кулинарната битка по приготвянето на двете уж лесни турлашки гозби – тръкан компир и пръжено на вировчичи, се оказа доста напрегната и заплетена до последно.

Решението бе оставено в ръцете на екскурзовода в уникалната пещера ”Магурата” Иван и случайно преминаващите Магдалена и Михаил. Поне така бяхме сигурни, че журито ще е напълно обективно.

Жури в Белоградчик - Гозбата на България
Журито беше компетентно и безпристрастно

А какъв е изходът на кулинарният двубой в Белоградчик и кой бяга за наказание за загубата по живописната ”Алея на здравето” ще разберете в събота, 30 септември от 21ч. по телевизия Евроком.

Гледайте и повторението на ”Гозбата на България” в неделя от 14 ч. и сряда от 23:30 ч.

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookTikTokInstagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: