На Гергьовден -прекрасни емоции и нови приятели в Разлог!

Екипът на ”Гозбата на България” с радост прие поканата на Община Разлог да сготвим празнично меню в предаването, което ще излъчим на 6 май за Гергьовден.

Предаването ни за първи път гостува тук и за нас беше изключително интересно да научим повече за бурната история и природните красоти на разположения между Пирин, Рила и Родопите град- единственият в България, през който преминават 4 планински реки. Красиво оформеният център на Разлог с водоскоците и фонтаните, мостовете с камбаните и чешмите, ни напомняха колко дълбока и древна е връзката на града с водата и минералните извори.

Сърцатите ни домакини баба Мими и леля Радка, ни посрещнаха със специални подаръци, искрени усмивки и много настроение, готови за поредната кулинарна битка с отбора на водещите Патрисия и Евгени.

Пълнената агнешка плешка за Гергьовден беше по рецепта на леля Радка. Тя от 25 години се занимава професионално с приготвянето на вкусна храна в семейния ресторант ”Тенекинията” в Разлог. Патрисия и Евгени доста се затрудниха и получиха няколко пъти насоки от домакините, особено с разрязването и шиенето на плешката.

Втората гозба в кулинарното риалити от Разлог бяха традиционните местни донаци- вкусни пържени изделия от тесто, напомнящи бухти, а баба Мими с чувство за хумор обясни каква е ролята на точилката. Поднесени с домашно овче мляко и прясно сирене от фермата на баба Мими, плюс домашно сладко от горски боровинки, донаците се топяха в устата и моментално се превърнаха в любимо хапване.

Поднесени с домашно овче мляко и прясно сирене от фермата на баба Мими, плюс домашно сладко от горски боровинки, донаците се топяха в устата и моментално се превърнаха в любимо хапване.

Патрисия и Евгени имаха възможност да посетят фермата на баба Мими, където синът ѝ Александър заедно със съпругата и дъщеря си отглеждат 480 овце, кози, крави, кокошки, гъски и гълъби. Водещите се убедиха с очите си какъв денонощен труд, отдаденост и любов към животните се изисква, за да се получи истински качествен продукт, чийто вкус няма нищо общо с този от големите вериги магазини.

Как оцени местното жури усилията на двата отбора, кой победи и кой трябваше да изтърпява наказанието на загубилия отбор, ще разберете, ако гледате празничния епизод на ”Гозбата на България”, събота 6 май от 21ч. по телевизия Евроком. Повторение неделя 14ч. и сряда 22ч.

Предаването ”Гозбата на България” изказва своите специални благодарности на:

Ръководството на Община Разлог за поканата, съдействието и гостоприемството!

Хотел Papi

На г-н Илия  Тантилов, уредник в Исторически музей – Разлог,

Ресторант ”Тенекията”

 

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: