Екипът на ”Гозбата на България” с радост прие поканата на Община Разлог да сготвим празнично меню в предаването, което ще излъчим на 6 май за Гергьовден.
За нас беше изключителн интересно да научим повече за бурната история и природните красоти на разположения между Пирин, Рила и Родопите град.
Той е и единственият в България, през който преминават 4 планински реки. Красиво оформеният център на Разлог с водоскоците и фонтаните, мостовете с камбаните и чешмите, ни напомняха колко дълбока и древна е връзката на града с водата и минералните извори.
Сърцатите ни домакини баба Мими и леля Радка, ни посрещнаха със специални подаръци, искрени усмивки и много настроение.
Готови за поредната кулинарна битка с отбора на водещите Патрисия и Евгени.
Първата гозба за Гергьовден в Разлог е с пълнената агнешка плешка по рецепта на леля Радка.
Тя от 25 години се занимава професионално с приготвянето на вкусна храна в семейния ресторант ”Тенекинията” в Разлог. Патрисия и Евгени доста се затрудниха и получиха няколко пъти насоки от домакините, особено с разрязването и шиенето на плешката.
Втората гозба в кулинарното риалити от Разлог бяха традиционните местни донаци.
Донаците представляват вкусни пържени изделия от тесто, напомнящи бухти. Баба Мими с чувство за хумор ни обясни каква е ролята на точилката. Поднесени с домашно овче мляко и прясно сирене от фермата на баба Мими, донаците се топяха в устата. Като прибавим и домашно сладко от горски боровинки – моментално се превърнаха в любимо хапване.
Патрисия и Евгени имаха възможност да посетят фермата на баба Мими, където синът ѝ Александър заедно със съпругата и дъщеря си отглеждат 480 овце, кози, крави, кокошки, гъски и гълъби. Водещите се убедиха с очите си какъв денонощен труд, отдаденост и любов към животните се изисква, за да се получи истински качествен продукт. Вкусът няма нищо общо с този от големите вериги магазини.
Как оцени местното жури усилията на двата отбора, кой победи и кой трябваше да изтърпява наказанието на загубилия отбор, ще разберете, ако гледате празничния епизод на ”Гозбата на България”, събота 6 май от 21ч. по телевизия Евроком. Повторение неделя 14ч. и сряда 22ч.
Предаването ”Гозбата на България” изказва своите специални благодарности на:
Ръководството на Община Разлог за поканата, съдействието и гостоприемството!
Хотел Papi
На г-н Илия Тантилов, уредник в Исторически музей – Разлог,
Ресторант ”Тенекията”
Гледай с усмивка и готви с удоволствие! С ‘’Гозбата на България’’!
Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: Facebook, Instagram и в канала ни в YouTube.