На 5 октомври, от 12,30 ч. на площад ”Преображение” в град Разлог, готварското риалити ”Гозбата на България” ще раздаде за втори път кулинарните си награди.
Екипът на предаването, с помощта на Ути Бъчваров, селектира кои от домакините и техните рецепти от 23 епизода на отминалия СЕЗОН 3, ще се борят за статуетка в една от 9 -те категории и специалната награда Мисия 100 за идеи и лидери, които помагат за съживяване на малките населени места в България.
Ще се радваме да видим на 5 октомври в Разлог участници и фенове на предаването, за да празнуваме заедно! На площада ще има изложение на местни фермерски и био продукти, както и кулинарен щанд на предаването с вкусни гозби, приготвени от наши домакини.
Специални гости на Вторите кулинарни награди ще бъдат прочутите Добърски баби, а преди началото на церемонията по улиците на града ще премине атрактивно мото шоу под надслов „Крилете на доброто“. Представители на Мото клубове в България, със съдействието на община Разлог, ще направят шествие с добра кауза- набирането на средства за фондация „Ан-Бо“ (в подкрепа работа в полза на децата със специални образователни потребности). Гости на церемонията ще бъдат прочутата Баба Дешка от разложкото село Горно Драглище, носителката на миналогодишната Награда на зрителите Шеф Снежи Орлова от Смолян, проф. Надя Миронова от гражданската инициатива ”Мисия 100” , телевизионният журналист Николай Колев, майсторката на уникалната Огледна баница Румяна Джибова и др.
Феновете на ”Гозбата на България” след допитване на Facebook страницата на предаването,гласуваха за една от избрани 12 рецепти, за да определят коя да бъде Наградата на зрителите за 2024 г.!
На церемонията ще разберем и кой отбор на домакините, готвили в предаването, ще си тръгне с красивата статуетка, изработена от художника Стефан Петров и голямата награда ‘’Гозба на България за 2024 г.’’, избрана от известния кулинар Ути Бъчваров.
Вторите кулинарни награди ‘’Гозбата на България’’ ще промотират каузата на предаването да образова младите хора на България за предимствата на чистите продукти от български ферми и малки производители.
Вторите кулинарни награди ”Гозбата на България” се осъществяват със съдействието на община Разлог, фирма Перун и изба Златен Рожен.