Сливи за смет раздават на Витоша

Помните ли българската народна приказка ”Сливи за смет”?

На 16 септември тя оживява по склоновете на обичаната от софиянци планина Витоша. Поканата идва от организаторите Софийски планински клуб, а ето повече от тях самите за събитието, обявено през Фейсбук.

” На 16 септември разходките на Витоша ще са като същинска приказка, където ще можете да получите сливи за смет!

Вдъхновени от народната приказка, ние от Софийски планински клуб организираме за осма година инициативата “Сливи за смет”. Спокойно, не търсим най-чистия дом, нито ще вдигаме сватба. Инициативата има за цел, дружно да почистим любимата ни планина, като сме подготвили и подкрепа.

На всеки от пунктовете ни, можете да получите чували за смет и ръкавици. За всяка пълна торба боклук, която ни върнете, ще получите торбичка сини сливи в замяна. Ако пък ни донесете особено съкровище, каквито историята на събитието помни, като гума от трактор , стар телевизор  или шаси от изоставен автомобил , ще получите и повече свежи плодове.

Опитът ни показва, че най-въодушевени от тази инициатива винаги са най-малките посетители на планината. Затова, не се притеснявайте да дойдете с цялото семейство.

Пунктовете, на които можете да получите торби и ръкавици, да ни оставите смет и да получите сливи, са следните:

1. Хижа “Алеко”
2. Под Симеоновските езера, около дървената беседка ( на 15 минути ходене от Симеоново, по пътеката за Черни връх )
3. Около чешмата “Белята вода” над квартал Бояна
4. Квартал Бистрица, края на алеята Гаунка ( по пътеката на Витоша 100, при лостовете и беседката в края на автомобилния път, над селото )
5. Пункт Рила – Долна станция на лифт Рилски езера

Очакваме ви!”

Поздравления за инициативата и от екипа на ”Гозбата на България”!

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookTikTokInstagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: