Wine & Spirits Show 2022 с интригуваща програма и майсторски класове

Wine & Spirits Show 2022 с интригуваща програма и майсторски класове

Wine & Spirits Show 2022 с второ издание от 7 до 9 април в Интер Експо Център.

Събитието е единственото международно бизнес изложение, което представя целия бранш на виното, високоалкохолните напитки, бирите и коктейлите.

Wine & Spirits Show предлага и ценна съпътстваща програма от майсторски класове, лекции и презентации. Темите от света на виното, рома, уискито, крафт бирите и коктейлите безспорно са интересни, а и лекторите са на много високо ниво!

Важен акцент в съпътстващата програма са бизнес презентациите, изключително подходящи за винопроизводителите!

Изпълнителните директори на Българската банка за развитие и Българската агенция за експортно застраховане ще представят ценни и подходящи финансови услуги и продукти, чрез които държавата се ангажира да подпомага най-вече малки и предприятия.

Също в професионални рамки опитният винен консултант Йордан Русев ще предложи на ресторантьори, бармани, сервитьори, сомелиери и др. важна бизнес лекция на тема Как да постигнем максимална печалба от вино в ресторанта или бара.

Всички останали майсторски класове и презентации са интересни и подходящи както за професионалистите, така и за любознателните ценители на качествените напитки.

Независимата микро-пивоварна Hills ще представи Закона за чистота на бирата от 1516 г., който при тях действа и днес, стиловете пиво, технологията и енобирата или Weinbeere, която ще бъде и дегустирана.

Експертът по премиум дестилирани напитки Николай Нейков ще ни води и насочва в една дегустация на комбинации от 5 различни качествени скоч уискита с разнообразни храни, за да получим по-задълбочено разбиране за природата на вкусовете.

Един от съдиите-дегустатори на Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles – Юлия Костадинова, ще разкрие някои от най-добре пазените тайни в света на ромовете и ще ни разходи из остров Гваделупа, за да опитаме 6 различни карибски агрикол ромове от легендарни дестилерии.

Югозападните ни съседи от Tikveš ни предлагат вертикална дегустация

Те ще презентират по 3 големи реколти от две великолепни вина, които са истински звезди: Barovo Red от Северна Македония и Terrasse à l’Ombre от Южна Рона.

Заедно с винения експерт и лектор Яна Петкова ще се запознаем с Калифорния на виното и ще дегустираме 8 от над 50-те непознати досега на българския пазар калифорнийски вина, представяни на изложението от Департамента по земеделие на Съединените щати – обединява ги привлекателното съотношение между цена и качество и огромната грижа и внимание, с които са направени.

Яна Петкова ще води и още една свръх интересна презентация с дегустация на 7 необичайно интересни вина от лозя на голяма надморска височина в сърцето на Стара Европа – Испания и Италия, подбрани от портфолиото на Hedonist Wines.

Финалът на Wine & Spirits Show 2022 ще е пъстър, вкусен и атрактивен.

Павел Памукчиев от Travel Cocktails ще ни научи да познаваме, миксираме, шейкваме и кръщаваме в неговата Интерактивна работилница.

Презентациите и майсторските класове са със свободен вход за посетителите на изложението. Необходима е предварителна регистрация.
Вижте цялата програма и линковете тук!

Побързайте да се регистрирате, защото местата са ограничени!

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookTikTokInstagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: