Предлагаме ви рецептата за миди с масло и бяло вино на Илиана Николова от кулинарния блог Щъркелово гнездо, която тя сподели с нас:
Необходими продукти
- 1 кг. миди
- 150 мл. бяло вино
- 70 г. краве масло
- 2 с.л. зехтин
- 4-5 скилидки чесън
- черен пипер
- девесил
- магданоз
- сол
Начин на приготвяне
В по-голяма тенджера се слагат маслото и зехтина и се загряват.
Прибавя се чесъна и се готви около 30 секунди, като се разбърква.
Почистените и измити миди ( по начина, който описах по-горе ) се слагат в тенджерата.
Изсипва се бялото вино и тенджерата се захлупва с капак ( мидите се готвят, докато се отворят ). След като са се отворили, вече са готови.
Поръсват се с малко сол, черен пипер и пресните подправки.
Преди сервиране, ако има миди, които не са се отворили по време на приготвянето, се отстраняват и се изхвърлят.
Мидите се поставят в подходящ съд и се поливат със соса от готвенето.
И след това си облизвате пръстите!
Източник и фото: http://ilrai.blogspot.com/
Гледай с усмивка и готви с удоволствие! С ‘’Гозбата на България’’!
Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: Facebook, TikTok, Instagram и в канала ни в YouTube.