Миди с масло и бяло вино

Миди с масло и бяло вино Селце, Каварна

Предлагаме ви рецептата за миди с масло и бяло вино на Илиана Николова от кулинарния блог Щъркелово гнездо, която тя сподели с нас:

Необходими продукти

  • 1 кг. миди
  • 150 мл. бяло вино
  • 70 г. краве масло
  • 2 с.л. зехтин
  • 4-5 скилидки чесън
  • черен пипер
  • девесил
  • магданоз
  • сол

Начин на приготвяне

В по-голяма тенджера се слагат маслото и зехтина и се загряват.

Прибавя се чесъна и се готви около 30 секунди, като се разбърква.

Почистените и измити миди ( по начина, който описах по-горе ) се слагат в тенджерата.

Изсипва се бялото вино и тенджерата се захлупва с капак ( мидите се готвят, докато се отворят ). След като са се отворили, вече са готови.

Поръсват се с малко сол, черен пипер и пресните подправки.

Преди сервиране, ако има миди, които не са се отворили по време на приготвянето, се отстраняват и се изхвърлят.

Мидите се поставят в подходящ съд и се поливат със соса от готвенето.

И след това си облизвате пръстите!

Източник и фото: http://ilrai.blogspot.com/

 

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookTikTokInstagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: