Сладко от сини сливи по рецепта от Троян

Сладко от сини сливи по рецепта от Троян

През септември имаме чудесно разнообразие от плодове

Едни от тях са сливите. От сини сливи можем да си направим зимнина, в която ще сме сигурни в качеството на продуктите и процеса на производство.

Сините сливи са вкусни и много полезни. Те са бoгaти нa вeщecтвa, cтимyлиpaщи пpaвилнoтo xpaнocмилaнe и дoбpия oбмeн нa вeщecтвaтa.

Πлoдoвeтe нa cливaтa пpитeжaвaт peд цeлeбни ĸaчecтвa, ĸoитo влияят въpxy здpaвeтo и дългoлeтиeтo ни. Предлагаме ви една хубава рецепта за сладко от сини сливи от Троян, където този плод много се цени.

Неоходими продукти

 

  • Сини сливи 1 кг
  • Захар 1 кг или 5 ч.ч.
  • Орехи 25 бр.
  • Лимонена киселина 5 гр. или 1 ч.л.
  • Индрише 3-4 листа или 1 пакетче ванилия

Начин на приготвяне

 

1. Сливите се измиват, попарват и се обелват

2. Изваждат се костилките им и на тяхно място се поставя по 1 орехова ядка

3. Посипват се със захарта и се оставят да престоят 24 часа, след което се варят на умерен огън, като непрекъснато се отстранява пяната

4. Към края на варенето се прибавя лимонената киселина

5. Готовото сладко от сини сливи се сваля от огъня, ароматизира се с индришето или ванилията и се изсипва в буркани, които се затварят с капачки и се държат обърнати надолу с капака, докато изстине сладкото

 

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookTikTokInstagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: