Традиционни Ямболски милинки | Рецепта

Традиционни Ямболски милинки | Рецепта

В Ямбол, световноизвестният акробат и цирков артист Енчо Керязов и неговият син Радостин, показаха на Мила и Милен как се правят ямболски милинки и пилешка кавърма с червено вино, вдъхновено от траките.

Дойде време да ви представим и рецептата за традиционните Ямболски милинки на Енчо Керязов.

Продукти

 

  • брашно – 600 гр.
  • вода – 250 мл. ( 100 мл. за маята и 150 мл. за тестото )
  • Прясна мая – 1/2 пакетче
  • сол – 1 ч.л.
  • захар – 1 ч.л.
  • олио – 1 ч. ч. ( 200 мл. )
  • масло – 125 гр.
  • Пудра захар за поръсване
  • 2 яйца – за намазване

Начин на приготвяне

 

    1. Пресяваме брашното
    2. Разтваряме маята в 100 мл. топла вода, заедно със захарта
    3. Щом се активизира я добавяме към пресятото брашно заедно със солта и замесваме тестото
    4. Прибавяме олиото по малко към сместта
    5. Размесваме още малко и оставяме тестото на топло да втаса
    6. С маслото намазваме дъното на тавата
    7. Оформяме топчета от втасалото тесто, намазваме ги с масло и ги подреждаме едно до друго в тавата
    8. Обилно намазваме с маслото и разбитите яйца
    9. Mилинкиte се пекат в загрята фурна на 180 градуса около 20-30 минути

 

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookTikTokInstagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: