В Ямбол, световноизвестният акробат и цирков артист Енчо Керязов и неговият син Радостин, показаха на Мила и Милен как се правят ямболски милинки и пилешка кавърма с червено вино, вдъхновено от траките.
Дойде време да ви представим и рецептата за традиционните Ямболски милинки на Енчо Керязов.
Продукти
- брашно – 600 гр.
- вода – 250 мл. ( 100 мл. за маята и 150 мл. за тестото )
- Прясна мая – 1/2 пакетче
- сол – 1 ч.л.
- захар – 1 ч.л.
- олио – 1 ч. ч. ( 200 мл. )
- масло – 125 гр.
- Пудра захар за поръсване
- 2 яйца – за намазване
Начин на приготвяне
-
- Пресяваме брашното
- Разтваряме маята в 100 мл. топла вода, заедно със захарта
- Щом се активизира я добавяме към пресятото брашно заедно със солта и замесваме тестото
- Прибавяме олиото по малко към сместта
- Размесваме още малко и оставяме тестото на топло да втаса
- С маслото намазваме дъното на тавата
- Оформяме топчета от втасалото тесто, намазваме ги с масло и ги подреждаме едно до друго в тавата
- Обилно намазваме с маслото и разбитите яйца
- Mилинкиte се пекат в загрята фурна на 180 градуса около 20-30 минути
Гледай с усмивка и готви с удоволствие! С ‘’Гозбата на България’’!
Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: Facebook, TikTok, Instagram и в канала ни в YouTube.