Да подкрепим пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

Стартира кампания за подкрепа за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия на 6 февруари 2023г.

Силните земетресения в Югоизточна Турция и Сирия, които отнеха хиляди животи, разтърсиха света.Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу отправи апел за помощ, на който реагираха организации и държави от целия свят. Сирия също поиска подкрепа. 

Трагедията сполетяла Турция и Сирия не остави българите безучастни. Редица доброволчески организации започнаха кампании за набиране на средства и материална помощ за пострадалите в Турция и Сирия.

Българският Червен кръст стартира кампания за набиране на финансови средства в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Република Турция на 6 февруари 2023 г. Открита е специална банкова сметка в лева: IBAN: BG64UNCR76301078660913 – За пострадалите от земетресението в Турция, съобщиха от организацията.

Кампанията може да бъде подкрепена и с SMS (на стойност 1 лев) на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.

Екип за търсене и спасяване и обучени кучета от Планинската спасителна служба на БЧК отпътува тази вечер за Турция, за да се включи в спасителните дейности на място. Организацията има готовност и да предостави хуманитарна помощ от бедствения си резерв.

Отправяме апел за помощ към вас, нашите зрители и съмишленици, всеки с каквото има възможност. Благодарим ви!

 

 

 

 

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: