Готвим с баба Дешка в Горно Драглище

Баба Дешка,популярната кулинарка от село Горно Драглище, община Разлог, посрещна с хоро на мегдана водещите Патрисия и Евгени в поредния епизод на готварското забавно риалити ”Гозбата на България”.

Вечно засмяната майсторка на вкусотии баба Дешка получи подкрепа и от своите приятелки ”Палавите баби” – Лена, Яна и Райна, които по-късно се включиха освен с песни и шеги, но и като жури на тристепенното меню от традиционни гозби.

Баба Лена, баба Яна и баба Райна

Гергана, голямата дъщеря на баба Дешка приготви популярните тук ”целуварчи”, по-малката ѝ сестра Величка се представи с обичаното от семейството ”комби с домати и праз”, а самата баба Дешка спретна бързите, но обичани от детството ѝ ”Данчини баници”.

Патрисия, баба Дешка, Евгени, Величка и Гергана

Патрисия и Евгени бяха очаровани от царското си посрещане, но после се объркаха от трудния за разбиране диалект на домакините и от непознатите им гозби. За капак баба Дешка им беше подготвил две изненади, които съвсем ги шашнаха.

Добре, че беше доброто настроение, домашната ракийка и вкусните ястия на домакините, за да си отпуснат душите и водещите. А накрая баба Дешка ни изпрати с омайни подаръци- домашни сланинка, телешки суджук и сок от грозде.Ние пък подарихме готварска престилка на предаването и домакински нож от японска стомана от фирма Чунче ЕООД.

Какво всъщност се случи и кой победи в поредния епизод на ”Гозбата на България”, ще научите в събота, 18 февруари от 21ч. по телевизия Евроком.

А дотогова може да гледате предаванията онлайн тук: https://eurocom.bg/show/gozbata-na-blgariya

Автор: Румяна Благоева

Снимки: Гозбата на България

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: