GastronomiX 2022 – Изтъкнати шеф-готвачи представят техники за безотпадно готвене

Предстои петото издание на GastronomiX 2022

Професионалният форум за висша кулинария ще се проведе от 15 до 18 март в зала 1 на Интер Експо Център София в рамките на СИХРЕ 2022.

Важен фокус и основна тема на тазгодишното издание е Готвенето с нулев отпадък или Zero Waste Cooking. Много будни професионалисти от HORECA бранша осъзнават ролята на професионалното им поведение за спасяване на годна храна и намаляване на хранителните отпадъци.

GASTRONOMIX 2022 event

На GastronomiX 2022 ще видим презентации и демонстрации на утвърдени и талантливи шеф-готвачи, представящи идеи, техники и рецепти за безотпадъчно готвене. Ще има и интересни теми от широкия свят на професионалната кухня и сладкарството.

Неизменна цел на GastronomiX 2022 е да вдъхновява младите и изграждащите се готвачи и ресторантьори, да дава идеи, да надгражда знания, да повишава екологичната и социална отговорност в професията. Призванието на форума е да работи за създаването на една интересна, вкусна и разнообразна картина на ресторантьорството у нас.

В рамките на GastronomiX 2022, на 16 март, сряда, от 14:00 часа, ще се проведе кръгла маса на тема Храна с нулев отпадък: добри практики и перспективи. На нея ще участват представители от бранша и други бизнеси, които активно работят за спасяването на годна за консумация храна и за намаляването на хранителните отпадъци.

Организатори на GastronomiX са Интер Експо Център, DiVino и Българската асоциация на професионалните готвачи. Генерален спонсор на събитието е МЕТРО България.

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookTikTokInstagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: