Опитайте българските вина на DiVino.Taste 2022

11-ото издание на най-големия форум на българското вино DiVino.Taste ще се проведе от 11 до 13 ноември 2022, в зала 4 на Интер Експо Център, София

Началото, поставено от организаторите през 2011 г., е развито през годините с много желание, труд и специално отношение към любимата напитка.

През изминалите години,DiVino.Taste  се превърна в най-успешното събитие за популяризиране на качественото българско вино и винопроизводство. DiVino.Taste предлага богата програма от майсторски класове, семинари, лекции и презентации. Форумът представлява професионална платформа за пряка комуникация и директен контакт между българските винопроизводители и ресторантьори, дистрибутори, крайни клиенти.

Тази година най-престижният форум на българското вино представя 82 винопроизводители и ще даде възможност за дегустация на над 500 различни вина, като по този начин дава заявка за едно от най-интересните и силни изложения в историята на DiVino.Taste. Вижте всички изложители на taste.divino.bg

Принос за успеха имат доста фактори, но вероятно най-важният се корени в едно неизменно правило – на изложението винопроизводителите участват при равни и съвсем семпли условия, така че за тях говорят само и единствено вината им. А освен това, за българското винено общество събитието е и място за среща със световни винени експерти.

За всеки от дните на уикенда – 12 ноември, събота и 13 ноември, неделя, са планирани по четири майсторски класа в зала Мусала на Интер Експо Център София. Ето програмата със заглавията и имената на лекторите, а ако последвате всеки линк, ще намерите подробности за майсторския клас и достъп до билети.

12 ноември, събота
10:00 – 12:00 Непознатият зехтин. Водещ: Костас Лирис, експерт и сертифициран дегустатор на зехтина
12:15 – 14:15 The Big Orange. Кехлибарената страна на Европа. Водещи: Яна Петкова и Ирина Софранова, винени експерти
14:30 – 16:30 Ренесансът на грузинската лозаро-винарска култура. Водеща: Мака Тарашвили, винен експерт
16:45 – 18:45 Мавруд – многолик и разнообразен. Водещ: Инж. тех. Ламбрин Топузлиев, енолог

13 ноември, неделя
10:00 – 12:00 Кава и още – чудодейните испански мехурчета. Водещ: Агнеш Немет, винен експерт
12:15 – 14:15 Леки червени вина: светлото бъдеще на старите балкански сортове. Водещ: Димитър Димов, енолог
14:30 – 16:30 Отлежали български вина – богатство, което да ценим. Водещ: Петър Илиев, енолог
16:45 – 18:45 Шампанско – всеки ден е празник. Водещ: Юлия Костадинова, винен експерт

Специално изграденият на DiVino.Taste магазин Casavino дава възможност всеки посетител да се зареди на място с вината, които са събудили интереса му и са му доставили най-голямо удоволствие.

За втора поредна година ще може да се ползва удобно мобилно приложение. В него винарските изби, заедно с вината им и номера на щанда, са организирани както по региони и по азбучен ред в рамките на всеки регион, така и само по азбучен ред. Приложението позволява да се водят бележки за всяко вино, да се дават оценки, да се отбелязват на момента любими вина, които накрая са организирани в строен списък със запазени оценки и бележки. Приложението съдържа и карта-схема на изложението!

И както повелява традицията DiVino.Taste 2022 предлага привлекателна гурме зона за деликатесни и специални продукти, винени аксесоари и, разбира се, вкусна храна и най-качествено кафе.

Източник: divino.bg, taste.divino.bg, jenatadnes.com

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookInstagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: