Родопски марудници по рецепта на Снежи Орлова

Родопски марудници по рецепта на Снежи Орлова

Родопските палачинки, познати като марудници, се приготвят лесно и са чудесно хапване, с което да изненадате приятно любимия човек или семейството си.

Те са подходящи за закуска или като десерт. Може да си добавите по желание мед или сладко от горски плодове, а защо не и фермерско козе сирене!

Предлагаме ви рецептата на нашата домакиня от село Кутела Снежи Орлова, която е професионален готвач и чиито марудници някои от вас опитаха по време на Фермерския фестивал ”Кулинарни съкровища от близо и далеч” на 27 май пред НДК.

Благодарим ти, Снежи!

Необходими продукти

  • 200 гр. царевично брашно
  • 300-400 гр. бяло брашно
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 1 кофичка вода
  • 1 яйце
  • 2 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 с.л. захар
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме яйцето

2. Добавяме в киселото мляко содата и изсипваме в купата при яйцето

3. Прибавяме към тях водата, захарта, солта и брашното

4. Разбъркваме хубаво до получване на гъста смес, като боза

5. Изсипваме със средно голям черпак от сместа в нагорещен сач или тиган с незалепващо покритие

6. Печем 2-3 минути до появата на балончета и запичане

7. Обръщаме от другата страна. След като са готови ги намазваме с масло

8. Добавяме любимото ни сладко и марудниците са готови!

 

Приятен апетит!

 

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookInstagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: