”Гозбата на България” на Фермерския фестивал пред НДК

''Гозбата на България'' на Фермерския фестивал пред НДК

На 27 и 28 май до пилоните на НДК в София за трети път ще се проведе Фермерски фестивал, организиран от Хранкооп София – кооператив за чиста храна.

Специалната тема на това издание на Фермерския фестивал е “Кулинарни съкровища от близо и далеч”. Очаква ви истински кулинарен празник заедно с “Гозбата на България”, Зелен портал, “Кулинарните фестивали на България”, Мулти култи, Slow Food в България, Култура на виното, кулинарния колекционер Марин Лесев, “Италия зад ъгъла”, “Чайка арт”, Агенция “Булфото” и др, а за музиката ще се погрижи Венци Благоев и Фармърс джазтет с вкусен концерт и работилницата за деца “Джазови звуци от зеленчуци”.
За нас е чест, че идеята ни да сготвим за първи път на живо, пред посетителите на фестивала, беше приета присърце от Ники и Ралица, движещите сили на фестивала, за което им благодарим!
На 27 май, след 12:00 ч. елате гладни на щанда на популярното кулинарно предаване Гозбата на България!

Специално от Смолян ще пристигне Снежи Орлова – опитна кулинарка, известна с иновативните си разработки на продукти с квас

Ще си оближете пръстите с нейните вкусни родопски специалитети – пататник, трахана с телешко, боб и царевица и прочутите родопски палачинки марудници, които чудесно вървят с мед или сирене. Младите майки ще могат да опитат и традиционните ритуални хлебчета на трохи смидарь, които се приготвят преди 40 ден на бебето.
Компания на 27 май ще ѝ прави Шеф Васил Спасов, който от 13 годишен е запален по готвенето, учил и работил в чужбина, избран за най-добър млад готвач в света. Той пристига от Варна, за да приготви негов вариант на марудниците на Снежи и банички с прясно биволско сирене и мащерка, запечени на тиган между фини точени кори.
Двамата готвачи са били вече главни герои в предаването – Снежи готви в село Кутела, а Шеф Васил Спасов – в Банско. Своеобразен реванш ще потърсят водещите на предаването Патрисия и Евгени, които преди време загубиха в кулинарния двубой със Снежи и Васко. На помощ ще им бъде и другата двойка водещи Мила и Милен.
Гозбата на България подкрепя каузата на Хранкооп да дава изява на български производители на висококачествени продукти. Можете да ги гледате всяка събота от 21:00 ч. по телевизия Евроком.
Фестивалът е двудневно събитие, което можете да посетите на 27 и 28 май при пилоните на НДК. Темата на Фермерския фестивал е “Кулинарни съкровища от близо и далеч”.
Подробности може да откриете тук: https://www.facebook.com/events/1811096672623963/1815512865515677

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookTikTokInstagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: