Бананов сладкиш с ябълки и овесени ядки по рецепта от Кремиковския манастир

Бананов сладкиш с ябълки и овесени ядки

 

Бананов сладкиш приготви Свилен от Кремиковския манастир при гостуването на Мила и Милен. Рецептата пожъна голям успех и ето, че вече ще може да си го направите вкъщи, следвайки рецептата.

Необходими продукти

  • 2-3 добре узрели банана
  • 2  зелени ябълки
  • 250 гр овесени ядки
  • 200 гр брашно
  • 200 мл олио
  • 1 ч.ч. захар (може и кафява)
  • 1 пакетче бакпулвер или 1 ч.л. сода бикарбонат

Начин на приготвяне:

Намачкваме в купа добре узрелите банани до получаване на гъсто пюре.

Нарязваме ябълките на дребни кубчета, като не ги белим, за да запазим витамините от плода.

Разбъркваме ги заедно с бананите до получаване на хомогенна смес.

Добавяме после олиото, захарта, овесените ядки, брашното и бакпулвера.

Разбъркваме получената смес и изсипваме в намазнена и набрашнена тавичка, изравняваме хубаво и по предложение на Мила, поръсваме отгоре с малко захар, за да се карамелизира.

Печем на 180 градуса за 40 минути.

 

 

Десертът бананов сладкиш е подходящ и по време на пости. Може да се направи и с безглутеново оризово брашно, ако имате алергия. Ако искате да опитате оригинала, то може да посетите в почивните дни Магерницата на манастир ”Свети Георги Победоносец” в квартал Кремиковци.

Да ви е сладко!

За още сладкиши с ябълки можете да разгледате тук.

А за тези от вас, които искат да видят как се прави банановия сладкиш ето и епизода от Кремиковския манастир:

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookInstagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: