В село Пресяка сготвиха над 20 ястия, вдъхновени от ”Гозбата на България”

В село Пресяка сготвиха над 20 ястия, вдъхновени от ''Гозбата на България''

В село Пресяка са вдъхновени от Гозбата на България

На 12 август, в ловешкото село Пресяка, за първи път се състоя кулинарно състезание с местни гозби, вдъхновено от предаването ни. Организатор съвместно с хората от селото бе нашият домакин в един от епизодите на ”Гозбата на България” – Георги Георгиев. В епизода той сготви с братовчедка си Яница лучник и дърпана баница с мас, които станаха хит сред зрителите ни.

гозби в село Пресяка

За вкусния празник бяха приготвени над 20 ястия от жители на селото, като за всички бяха използвани домашни продукти. Изцяло в унисон с каузата на предаването.

гозби в село Пресяка

Гозбите, които жителите и гостите на село Пресяка приготвиха и опитаха бяха изключително разнообразни. Его ги и тях:

Качамак, дърпана баница, домашен гювеч, лучник 1, кифлички, бял мъж, лучник 2, миш-маш, домашна селска пилешка супа, кекс, еклери, бонбони, панирани чушки, сладка баница с локум, пълнени чушки с орехи и лук, пълнени чушки с кайма и ориз, Бурания с чушки, боб по селски, жито, просеник, мини банички, кошнички, кокоски, супа от тиквички и картоф, пита с шарена сол.

софра в село Пресяка
Първо място спечели домашната селска пилешка супа на 34 годишната домакиня Ирина. Второ място местното жури даде на Ася и Иван за трудния за изпълнение бял мъж. Оценени на трето място бяха еклерите кокоски и солените пръчици, приготвени от Наталия.
Георги Георгиев с Ася и Иван

Интересът беше голям и вече с нетърпение се очаква неговото следващо издание през 2024 г. Благодарим на Георги за партньорството!

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: FacebookTikTokInstagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: