Леща с листа от цвекло

Гозбата от леща е вкусна и питателна храна по време на пости. Предлагаме ви една по-различна рецепта, в която може да включите и листа от червено цвекло.

Необходими продукти

200 г (1 ч.ч.) леща

7- 8 бр. листа от цвекло

50 г (1 глава) кромид лук

100 мл (1/2 ч.ч.) растително масло (зехтин)

10 скилидки чесън

5 г (1 ч.л.) червен пипер

чубрица

оцет

сол

Начин на приготвяне

Почистената и измита леща се залива със студена вода, посолява се на вкус и се вари на тих огън заедно със ситно нарязания лук, обелените скилидки чесън, мазнината и червения пипер; Когато се свари лещата се прибавят листата от цвеклото и чубрицата, нарязани на ситно; Ястието се вари още 10-15 минути; Поднася се подправено с оцет на вкус.

Източник: Българска Национална Кухня, изд.Земиздат, 1983г.

 

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: