Леща с листа от цвекло

Леща с червено цвекло

Гозбата от леща е вкусна и питателна храна по време на пости. Предлагаме ви една по-различна рецепта, в която може да включите и листа от червено цвекло.

Необходими продукти:

  • 200 г (1 ч.ч.) леща
  • 7- 8 бр. листа от цвекло
  • 50 г (1 глава) кромид лук
  • 100 мл (1/2 ч.ч.) растително масло (зехтин)
  • 10 скилидки чесън
  • 5 г (1 ч.л.) червен пипер
  • чубрица
  • оцет
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Почистената и измита леща се залива със студена вода, посолява се на вкус и се вари на тих огън.

2. Вари се заедно със ситно нарязания лук, обелените скилидки чесън, мазнината и червения пипер.

3. Когато се свари лещата се прибавят листата от цвеклото и чубрицата, нарязани на ситно.

4. Ястието се вари още 10-15 минути.

5. Поднася се подправено с оцет на вкус.

Източник: Българска Национална Кухня, изд. Земиздат, 1983г.

Гледай с усмивка и готви с удоволствие!  С ‘’Гозбата на България’’!

Ще се радваме, ако сте научили нещо ново и полезно от нашия уебсайт. За нас е важно вашето мнение. Можете да ни последвате в социалните мрежи: Facebook, Instagram и в канала ни в YouTube.

Ако ви харесва нашата публикация може да я споделите в: